top of page

tors 07 mars

|

House of Possibilitas

Step 2024 - Svansen (3-5 år)

Under Step - internationell dansfestival för barn och unga presenteras Svansen med Danskompaniet Spinn.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Step 2024 - Svansen (3-5 år)
Step 2024 - Svansen (3-5 år)

Tid och plats

07 mars 2024 15:00 – 15:45

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

Under Step - internationell dansfestival för barn och unga presenteras Svansen med Danskompaniet Spinn.

Med en stor och fluffig rosa svans möter tre dansande vänner dig. De  hejar på dig en efter en, och sen får du smyga fram och sätta dig ner.  Men vad gömmer sig egentligen bakom det silvriga berget? Med svansarna i  högsta hugg leker de sig igenom världen. De skojas, kivas och busar och  undersöker platsen vi är på. Är vi ens kvar på jorden?

Med Svansen har koreografen Minna Krook skapat en  dansföreställning som är både lekfull och eftertänksam. En föreställning  om vänskap och nyfikenhet, men också om omtanke och hur vi tillsammans  tar hand om det vi har runtomkring oss. Minna har varit verksam som  koreograf sedan 1999 och har skapat dansföreställningar för barn, unga  och vuxna.

Svansen är för barn i åldrarna 3-5 år och deras vuxna. Det  är första gången Spinn jobbar med just den här målgruppen.  Föreställningen har skapats under Spinns Artist in Residence på Vara  Konserthus 2023-2024.

Konstnärlig ledare Veera Suvalo Grimberg Koreografi Minna Krook Dansare Hannah Karlsson Emilia Wärff Annika Vestel Britta Kangas Ida Häggström Kompositör Ville Hukkinen Kostym och scenografi Karin Agélii Ljusdesign Kajsa-Sara Hogenlid * Mask Anna Lilja Foto Malin Arnesson Grafisk form Hanna Eliasson Tekniker Simmel Åslund Kompanivärd Tone Helly-Hansen Produktion Producentbyrån och Danskompaniet Spinn Tack till Tillgänglighetskonsulenterna på Kulturförvaltningen, Västra Götalandsregionen och Klas Grimberg

Samproduktion med Vara konserthus Produktionschef – Sara Törn Producent – Helena Helén & Ida Jarlgren

*Student från Stockholms Konstnärliga Högskola. Handledare Åsa Holtz.

Dela eventet

bottom of page