top of page

tors 11 maj

|

House of Possibilitas

Solitary Traveler

Var är vi nu? Vad kommer vi att göra? Är detta resans sista position? Solitary Traveler är en opera för tre röster som utspelar sig i något svävande och återkommande.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Solitary Traveler

Tid och plats

11 maj 19:00 – 19:45

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

Opera-performance med tre röster och en dansare

Var är vi nu? Vad kommer vi att göra? Är detta resans sista position? Solitary Traveler är en opera för tre röster som utspelar sig i något svävande och återkommande. Rösterna kan vara planeter som Merkurius, Jupiter eller Venus. Det kan också vara människor eller olika röster i en och samma människa, detta beroende på vilka omloppsbanor, från det inre till det yttre, som för närvarande är i din resas brännpunkt. Ömhet. Attraktion. Perfektion. Kropparna befinner sig ständigt i förhållande till varandra, ibland långt ifrån men aldrig helt åtskilda, ibland nära men aldrig helt tillsammans. Den kosmiska lagen gäller allt och alla.

Handlingen i Solitary Traveler är skapad utifrån Isaac Newtons banbrytande vetenskapliga arbete Principia Mathematica om gravitation, fallrörelse och himlakroppars dragningskraft.

Det sceniska rummet, som skapas specifikt för varje spelplats (site-specific), är Newtons spelplan: kosmos. Sången i operan är som i Principia Mathematica på engelska, men libretto, musik och performance är långt ifrån akademisk. Solitary Traveler gestaltar snarare en meditativ mänsklig längtan efter samhörighet.

Medverkande på scen:

Amanda Flodin – sångare 

Karl Peter Eriksson – sångare

Peter Loguin – sångare

Nicole Neidert – dansare

Konstnärligt team:

Gunilla Johansson Gyllenspetz –  sceniskt koncept, regi, dramaturg

Olle Niklasson – initiativtagare, libretto, melodi

Jonas Redig – elektronisk komposition

Martin Eriksson – scenografi, kostym 

Christofer W Fogelberg – ljusdesign

Helena Ekenger – mask 

Nicole Neidert – koreografi

Produktion Possibilitas

Solitary Traveler har skapats i samarbete med Folkuniversitet med stöd av Kulturrådet, Göteborgs Stad och House of Possibilitas.

Dela eventet

bottom of page