top of page

lör 23 mars

|

House of Possibilitas

PROVA PÅ: DANS

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
PROVA PÅ: DANS
PROVA PÅ: DANS

Tid och plats

23 mars 2024 10:00 – 16:00

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

Kom och prova olika former av dans - helt gratis!

Vi öppnar upp våra danssalar och bjuder in till ett gratis tillfälle där man kan prova på en massa olika sorters danser.

Under dagen har man chansen att testa på sammanlagt 5 olika sorters stilar och uttryck.

Den 23 mars erbjuder vi dansklasser i

11.00 - K-pop

12.00 - Bollywood

13.00 - Salsa

14.00 - Afro Kongo

15.00 - Bugg

Det finns begränsat antal platser till de olika tillfällena! Anmäl ditt intresse i formuläret nedan.

Från 10 år och uppåt.

Anmäl dig!

Kort om danserna:

K-pop

Kpop är förkortning för koreansk pop som är ett musik genre som har blivit populärt dem senaste åren. Det finns koreografier som själva grupperna dansar under tiden de sjunger och dessa koreografier har man möjlighet att lära sig. Stilen är en blandning mellan commercial och street stilar. Dansas i inneskor/sneakers.

Klassen leds av Hanna Stefanciuc.

Bollywood Bollywood är Indiens största filmindustri. Dessa musikalfilmer präglas av en dramatisk handling, kryddat med storslagna dansscener som behagfullt fångar sin publik. Bollywood är numera väldigt populär i väst, då den smittar med sin medryckande musik, glädje och gemenskap. Dansas barfota.

Pooja från MYSK, driver sin dansskola på Kulturhuset Oceanen. Med flera års erfarenhet av att dansa både Odissi och Bollywood i Indien. Hon kommer lära ut en charmfull dans med glimten i ögat. Här får du chansen att uttrycka dig i en glädjefull dans, kryddat med uttryck, lekfullhet och mim. Dansa utifrån din egen kapacitet, stående, sittande eller med maxad energi.

Salsa

Kom och lär dig grunden i den populära dansen salsa! Kan du redan röra dig på dansgolvet flitigt, kan du ändå komma, visa dina moves och berika dansgolvet med din salsa-energi. Inga förkunskaper krävs, vi anpassar dansen till där du befinner dig idag. Dansas i inneskor.

På Kuba är salsa en del av folkets dna. Monika Wade, som själv är från Kuba, har dansat salsa sen hon kan minnas både professionellt och på fester. Du är i goda händer med andra ord!

Afro Kongo

Afro Kongo är en dans under Afrobeat genren som karaktäriseras av starka och pulserande trumtakter som känns i hela kroppen. I den här stilen så blandas stilar från västra och östra Afrika.

Kevin John Ikubese, känd som Kevin G.Ivory är en underhållare, sångare, dansare, arrangör och DJ. Han kommer ursprungligen från Nigeria och jag brukade lära ut Afrobeat-dans innan han flyttade till Sverige.

Bugg

Bugg är en typisk svensk pardans som är mycket populär på dansgolven. Dansen har inga fasta variationer utan är en helt improviserad dans där föraren för följaren i olika snurrar och turer, utefter enkla grundsteg. Dansas i inneskor.

Monica Glingborn som driver Danscentrum älskar att dansa. Så mycket att hon vill lära alla andra också att dansa. Monica har jobbat som lärare i bugg sedan tidigt 70-tal och har inga planer på att sluta på länge.

Dela eventet

bottom of page