top of page

lör 16 mars

|

House of Possibilitas

PROVA PÅ: DANS

PROVA PÅ: DANS
PROVA PÅ: DANS

Tid och plats

16 mars 2024 10:00 – 16:00

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

Kom och prova olika former av dans - helt gratis!

Vi öppnar upp våra danssalar och bjuder in till ett gratis tillfälle där man kan prova på en massa olika sorters danser. 

Under dagen har man chansen att testa på sammanlagt 5 olika sorters stilar och uttryck. 

Den 16 mars erbjuder vi dansklasser i

11.00 - Locking

12.00 - Magdans

13.00 - Heels

14.00 - Västafrikansk dans

15.00 - Gammeldans

...och 5 andra danser den 23 mars!

Det finns begränsat antal platser till de olika tillfällena! Anmäl ditt intresse i formuläret nedan.

Från 10 år och uppåt.

Anmäl dig!

Kort om danserna:

Locking

Locking är en energisk, glad och social dans i hiphop-stil som inspireras mycket av funk- och soulmusik.Locking har tydliga grundsteg och många av dem grundades efter ett budskap, men idag dansas Locking till allt som svänger. Locking är ett måste för dig som vill ha roligt samtidigt som du tränar. Dansas i inneskor.

Mpululu är född och uppvuxen i Göteborg.  Under de senaste åren har Mpululu jobbat med olika föreställningar och produktioner inom Västra Götalandsregionen med spetsstilar contemporary och locking. Under hela sin dansarkarriär har hon varit aktiv i internationella tävlingar, svenska battle scener, konstnärliga produktioner, kommersiella sammanhang som dansare och koreograf.

Magdans

Prova-på Magdans, även kallad orientalisk eller arabisk dans. Magdansen är en populär showdans men också omtyckt träningsform. Inom orientalisk dans kan du lära dig olika traditionella danser från bl a Mellanöstern. På magdanslektionen får du lära dig att isolera olika delar av kroppen samtidigt som du blir flexibel och mjuk i rörelserna. Känslomässigt uttrycker dansen elegans och livsglädje! Dansas barfota eller i strumpor.

Martina von Schwerin driver dansskolan Arabesque Academy i Göteborg och är en av Sveriges mest populära magdanslärare med över 20 års erfarenhet.

High Heels

I High Heels utmanar vi oss genom att dansa i klackar. Flera olika stilar blandas i ett brett rörelsemönster som inkluderar hela kroppen! Vi tränar saker som balans, hållning, höft-och armrörelser genom olika tekniker. Varmt välkommen att testa på denna klass i eller utan klackar!

Susanna Linden är verksam dansare och musiker och har dansat, undervisat och koreograferat i flera olika stilar. Genom både musiken och dansen har hon spelat och uppträtt på flera scener runt om i Sverige.

Västafrikansk dans

Passa på att prova västafrikansk dans med Julien Djenke, passionerad dansare och koreograf och musiker från Togo/Benin som med glädje delar med sig av sin danskultur och musik. Kom och dansa till härliga rytmer! Vi dansar till både livetrummor och inspelad musik. Det blir en klass full av positiv energi och dansglädje.

Julien har lång erfarenhet som danslärare och koreograf och anpassar klassen efter deltagarna. Här dansar vi barfota.

Gammeldans

Gammeldans eller gammaldans är en samlingsbeteckning på en del av de modedanser som fanns innan 1930-talet. Kursledare från dansföreningen Får Ja' Lov kommer att visa lite enkla grunddanser som man kan bygga vidare, såsom Snoa, Shottis och swing. Dansas i inneskor.

Nils-Åke Bauhn kommer att hålla i klassen tillsammans med Tahere. Nils-Åke har varit dansledare i föreningen Fårjalov sedan 1983 och håller i kurser i Tuve kulturhus varannan tisdag

-----

Med stöd av Göteborg Stad.

Dela eventet

bottom of page