top of page

lör 18 juni

|

House of Possibilitas

Navelsträng- Strängar under 5000 år

Föredrag och konserter med folkliga stränginstrument i fokus. Ta chansen att höra ljuden från forntidens Mellanöstern och 1800-talets Skandinavien! Samt lär dig ett och annat om instrumentmakeri förr och nu. Skickliga musiker och instrumentmakare från bl.a Iran och Sverige delar med sig av klanger o

Registration is Closed
See other events
Navelsträng- Strängar under 5000 år
Navelsträng- Strängar under 5000 år

Tid och plats

18 juni 2022 13:00 – 16:00

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 42244 Hisings Backa

Om eventet

Föredrag  och konserter med folkliga stränginstrument i fokus. Ta chansen att  höra ljuden från forntidens Mellanöstern och 1800-talets Skandinavien!  Samt lär dig ett och annat om instrumentmakeri förr och nu. Skickliga  musiker och instrumentmakare från bl.a Iran och Sverige delar med sig av  klanger och kunskap.

Evenemanget  är en del av projekt Navelsträngen, som är en följd av musikern Maryam  Javidmehr´s dröm om större mångfald i kulturskolan. Under året har hon  tillsammans med violinmakaren Ellinore Morris byggt tanbour, ett  urgammalt sträningstrument från bl.a Iran, under ledning av den händiga  och musikaliska instrumentforskaren Seifollah Shokri- över videochatt  Qasvin i Iran och Nääs i VGR!

Förutom  dessa personer medverkar även bl.a Anders Norudde, en av Sveriges mest  hyllade spelmän och instrumentmakare, känd från grupper som Hedningarna,  och Rasoul Nejadmehr, forskare och regionutvecklare. Även konsert med  Signal- en trio som framför musik från bl.a Kurdisk, persisk och indisk  tradition

Hör Maryam spela tanbour och berätta om projektet! https://www.youtube.com/watch?v=8R6fzf2hb3E

Plats: Backa Folkets Hus (House of Possibilitas), Granåsgatan 2, Hisings-Backa

Arrangör: Föreningen Center för Interkulturell Dialog (CID) i samverkan med Possibilitas och Förvaltningen för kulturutveckling.

Anmälan: Evenemanget inkl fika är gratis. Anmälan görs via länk senast 16 juni! https://forms.gle/QwWvtvSzSmTujQqW6

Dela eventet

bottom of page