top of page

tors 27 okt.

|

House of Possibilitas

Kommande premiär: TÄNK OM HELA VÄRLDEN med Momonga

MER INFO KOMMER SNART

Kommande premiär: TÄNK OM HELA VÄRLDEN med Momonga
Kommande premiär: TÄNK OM HELA VÄRLDEN med Momonga

Tid och plats

27 okt. 2022 18:00 – 28 okt. 2022 19:00

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

I Momongas nya föreställning Tänk om hela världen  vill man ge barnen möjligheten att skapa tanken om att se det stora i det lilla. Och det lilla i det stora.

Öppna dörrar till nya ställen där de inte varit förut. Plantera ett frö hos barnen som kan få växa och gro. Inspirera till att vara i de tillstånd där de hinner känna, höra, lukta  och se sånt som ofta bara far förbi utan att vi märker det.

Möjlighet att se skillnaden mellan dig och mig. Vi människor är olika men ändå väldigt lika.

Karin  och Lotta vill ge publiken stunder för de egna tankarna, det egna  filosoferandet, ett reflekterande över det som händer runt omkring oss.

Publiken ska uppleva, känna, äntra en magisk värld med hjälp av poetiska skuggspel, ljudbilder samt ljus och mörker.

Allt till nykomponerad musik med bl.a. koton, och med nya skuggfigurer! Idéen till föreställningsnamnet fick Momonga av en femåring som sett deras tidigare föreställning Sten, Sten- Bubbla Dig!, och som väckte många frågor om omvärlden hos hen.

Läs mer om Momonga och deras föreställning Sten Sten - Bubbla Dig! här

////

OM MOMONGA

Momonga  är en svensk/japansk duo som tillsammans skapar musik och scenkonst för  barn. Deras första produktion “Sten, sten – bubbla dig!” hade offentlig  premiär i april 2017. Momonga arbetar processinriktat där det  musikaliska mötet, leken och gemensamma skaparkraften blir byggstenar  som leder till den färdiga föreställningen. Deras konstnärliga drivkraft  är ett poetiskt berättande där kroppen och olika udda instrument för  föreställningen framåt. Vid sidan om sången används koton (japansk  stränginstrument) och flera olika slagverk, som steel tongue, spikar,  quarquab, plasthinkar och borstar i olika storlekar, trumma, med mera...  ljud av vatten och metall.

Lotta Sjölin Cederblom är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och Stockholm.

Hon  har gjort musik och teater för barn och unga i över 25 år tillsammans  med Markatta Musikteater som hon var med och bildade 1991.

Lotta  Sjölin Cederblom är även känd från bandet SIMBI som gjort turnéer runt  om i världen med sin själfulla dansmusik inspirerad av den haitiska  roots-musiken.

Karin Nakagawa kommer från en musikerfamilj i Tokyo.

Hon  började spela piano när hon var tre år, studier som hon, när hon var 12  år bytte mot den 25-strängade koton. Efter examen (Tokyo University of  Arts) har Karin gjort föreställningar som “storyteller” där hon med  koton undersökte olika vägar till uttryck, solo eller i samarbete med  andra artister.  Sedan 2013 är Karin Nakagawa, tillsammans med Lena  Willemark och Anders Jormin, en av medlemmarna i gruppen Lyöstraini;  albumet “Trees of Light " vann en svensk grammis 2016 i kategorin “Årets  folkmusik”.

Dela eventet

bottom of page