top of page

tors 23 maj

|

Bällskär

Fylkingen

Sound Quartet - Fylkingen på besök!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Fylkingen
Fylkingen

Tid och plats

23 maj 2024 17:00 – 21:00

Bällskär, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

Sound Quartet smeker öronen mothårs i en resa till det sublimt ohördas avlägsna klangstränder, en fantasirik audiovisuell upplevelse formad med akustiska instrument, funna ting och elektroniska infall.

Kvartettens världsskapande doftar fransk Musique Concrète och vilar vid anslagets början för att strax blomma ut i förtrollande ljud-kalejdoskopisk musik där extraordinära speltekniker omvirvlas av elektroniska piruetter.

Ensemblens elektroakustiska skepnad består av

Ida Lundén objekt/elektronik

Eva Lindal violin

Thomas Bjelkeborn objekt/elektronik

Ida Davidsson live-video.

Workshop Seminarium om Fylkingen Konsert Exakta tider kommer snart. Eventet är gratis!

SATELLITER – Fylkingen på turné Under 2024 ger sig den konstnärsdriva föreningen Fylkingen ut på Satellit-turné. Torsdagen den 23 maj kommer några av Fylkingens medlemmar till House of Possiblitas och bjuder på experimentell musik. Det blir workshop, föreställning och föreläsning om Fylkingens 90-åriga historia.

Fylkingen grundades 1933 och är en ideell förening med runt 300 professionella konstnärer verksamma inom olika konstområden som elektroakustisk musik, dans, video, kammarmusik, performance samt ljud- och bildkonst. Fylkingen spelar en betydande roll för den nutida musiken och konsten genom att vara en scen, en plattform och ett rum som ger plats åt den frihet det experimentella och radikala konstnärliga arbetet behöver.

Satellit-turnén genomförs med stöd av Postkodstiftelsen.

Med stöd av Göteborgs Stad.

Dela eventet

bottom of page