top of page

lör 16 dec.

|

House of Possibilitas

Familjeföreställning: AINA - EN SJÖLUFFARES ÄVENTYR

En dramatiserad musikföreställning om Aina Cederblom.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Familjeföreställning: AINA - EN SJÖLUFFARES ÄVENTYR
Familjeföreställning: AINA - EN SJÖLUFFARES ÄVENTYR

Tid och plats

16 dec. 2023 14:00 – 14:45

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

Detta är den sanna berättelsen om Aina Cederblom. För 100 år sedan valde hon att lämna Göteborgs hamn i sin lilla motorbåt  Rospiggen. Helt ensam begav sig den unga Aina ut på de stora haven. Hon  var med om fantastiska äventyr och utförde stordåd ingen hade kunnat  drömma om.

I musikföreställningen Aina - en sjöluffares äventyr får vår unga publik följa med in i en värld, full av spännande,  farliga, osannolika och roliga situationer. Vi får åka med Aina till  Europa, till Colombo på Sri Lanka, till Indien och Tibet där hon hamnade  i fängelse och lyckades fly. På väg till Grönland möttes hon av  gigantiska isberg. Det var där, på ishavet, som motorn gick sönder…

Aina  var annorlunda men framförallt var hon sig själv. En frimodig,  viljestark person som var med om otroliga äventyr tack vare att hon inte  lät sig stoppas, trots att hennes omgivning gång på gång försökte få  henne att stanna hemma.

Ainas  egna böcker och släktens berättelser om henne ligger till grund för  manus och nyskapad originalmusik. På scenen, musiker Henrik Cederblom  som minns sin gammelfaster Aina som barn. Tillsammans med Lotta Sjölin  Cederblom, musiker och skådespelare, skapas ett svängigt, fascinerande  och intimt möte med publiken.

Manus/Regi Gunilla Johansson Gyllenspetz Musik Lotta Sjölin Cederblom Henrik Cederblom Sångtexter Lotta Sjölin Cederblom Henrik Cederblom Gunilla Johansson Gyllenspetz Scenografi/Kostym Jens Langert Ljus Tomas Heyman Grafisk Design Martha Sanchez Foto Ola Kjelbye Produktion Possibilitas

Producerat med stöd av Göteborgs stad, Kulturrådet, Västra Götalandsregionen, Folkuniversitetet Kultur Göteborg

Dela eventet

bottom of page