top of page

sön 12 nov.

|

House of Possibilitas

Cinematisk konsert The New York Clock med Ida Gillner

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Cinematisk konsert The New York Clock med Ida Gillner
Cinematisk konsert The New York Clock med Ida Gillner

Tid och plats

12 nov. 2023 12:30 – 13:30

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa, Sverige

Om eventet

Cinematisk konsert The New York Clock med Ida Gillner

Den 24 september 2022 var det världspremiär för stumfilmen The New York Clock, en 24 timmar lång filmupplevelse.

Under 24 timmar tonsatte 24 pianister varsin timme av filmen, det blev 24 unika konserter!

Hösten  2023 bjuder vi in till cinematiska konserter, där pianisterna utvalda  söndagar får återge sin tolkning av sin tilldelade timme från filmen.

Det blir 24 unika stumfilms-konserter, serverat till frukost!

- - - - 12 november, kl. 12.30 House of Possibilitas

Caféet öppnar 11.30 och det kommer finnas sopplunch och fika.

- - - - OM ARTISTEN Ida  Gillner är en etablerad musiker och scenkonstnär som främst synts på  sopransaxofon, bl.a i duon Ida&Louise, Anna Heikkinen & Längtans  Kapell och Flocken. Hon skriver även musik för teater. ’Anna’ är Idas  debut som pianist.��En pianokonsert med Ida blir till ett andrum, en  andeviskning om stilla ro och tillit. Ett sinnligt möte i musiken att  hämta kraft, ljus och själslig närhet från. Eller bara en musikalisk  stund, att få landa i.

OM THE NEW YORK CLOCK En  banbrytande 24-timmars stumfilmsdokumentär om New York City. Spelad på  en loop är den ständiga rörelsen i staden som aldrig sover, en filmisk  stadssymfoni. Filmskaparna Americk Lewis och Nicholas Sosin flög in 7  internationella artister, många från Paris. De tillbringade över 10  månader med att filma det här konstverket 2015 och fånga NYC i dess fyra  olika säsonger i 5 distinkta stadsdelar. Ett projekt som tog totalt 10  år att genomföra.

Den  tappar aldrig sin vintage och nästan tidlösa känsla. Totalt valdes 1440  klipp ut av regissörerna och syddes ihop från tusen unika perspektiv  och vinklar för att skapa en 24 timmar lång film, allt synkroniserat med  tiden på dygnet.

- - - - Film: Americk Lewis och Nicholas Sosin Arrangör: House of Possibilitas i samarbete med All My Friends Are Stars Med stöd av: Göteborgs stad, Kulturrådet och Folkuniversitetet

Dela eventet

bottom of page