top of page

Nu startar vi ett nytt projekt som vi kallar BACKA BERÄTTAR
 

Backa Berättar har vi startat med ambitionen att förmedla människors berättelser om Backa genom tiden. Sedan vi har flyttat in i fd Backa Folkets Hus 2022 har alla möjliga människor berättat sin historia kopplat till huset och området, och vi vill nu genom berättarcaféer samla in berättelser, bilder av området, historia och dessutom speciella platser och smultronställen av dem vi träffar. Vi hoppas att detta kommer skina ett ljus över närområdet och dessutom skapa ett community i trakten. Med hjälp av ungdomsledare och andra som lär sig samla in berättelser kommer historierna senare att bli till små filmer som kan publiceras på sociala media.


 Berättarcafé torsdag 29 februari kl.12.00 - 14.00 hos oss.
 

Just detta tillfälle kommer ledas av Ingrid Johansson. Ingrid har som “gammal backatös” gått både i Tingstads Småskola och senare i Backaskolan på den tiden då Backa var en lantlig idyll. Ingrid fd. språklärare på högstadiet och auktoriserad guide i Göteborg, kommer att leda dig genom berättandet av just dina historier. Kanske har du alltid bott på Hisingen, kanske har du vuxit upp här - flyttat härifrån för att sedan återvända, kanske är du nyanländ och uppvuxen i en annan del av världen? Oavsett vad så sitter vi alla på historier värda att berätta. Ta gärna med dig bilder, tidningsurklipp, eller andra minnesartiklar.

 

Välkommen att dela din historia.
 

Det finns sopplunch och fika att köpa i caféet. 

Berättarcafé med Kiriaki Christoforidis 

Berättarcafé med Kiriaki Christoforidis 

Kiriaki Christoforidis är muntlig berättare med rötterna i Grekland, stammen i Göteborg (Hisingen faktiskt) och grenarna i hela världen.

 

Kiriaki hjälper oss att plocka fram minnen, bilder och kanske dofter från Hisingen. Vad finns det för Hisingsberättelser som vill berättas? Gamla och nya, långa och korta, utbroderande och blyga, alla berättelser och berättare är välkomna.

 

Och glöm inte att ett berättarkafé behöver öron också.

 

Datum:

Lördag 9 mars 13:00 - 15:00 - Hjalmarstugan, Dreamcafé - Brunnsbo Kvinnoförening säljer fika

Torsdag 14 mars 12:00 - 14:00 - House of Possibilitas
Torsdag 21 mars 17:00 - 19:00 - House of Possibilitas

Torsdag 28 mars 12:00 - 14:00 - House of Possibilitas

 

Caféet på House of Possibilitas

Vi har alltid god soppa och god fika för rimliga priser. 

Skärmavbild 2024-02-27 kl. 19.51.21.png

Tillsammans med Backa Berättar startar vi också kampanjen  BACKA SÄGER HEJ!


I denna kampanj har vi ett enkelt mål - att se varandra. Att säga hej är ett sätt att bekräfta sin medmänniska. Jag säger hej, alltså ser jag dig.

Till detta kommer vi att bära pins på oss, och ifall man säger hej till någon och får ett hej tillbaka så delas två pins även till nästa person. Vi hoppas att detta kommer bidra till ett gladare samhälle där vi öppnar upp för varandra mer. #HejBacka

 

Vi kommer att starta upp kampanjen tillsammans med föreningar och våra samarbetspartners och annordna en Säg Hej Vecka. Datum bestäms snart. Vill du delta på kampanjstartdagen? Vill du delta i kampanjen?  Anmäl dig så kontaktar vi dig. 

bottom of page